Què és:

És una tradició antiga dels països sud Americans, transmesa de generació en generació en els pobles indígenes i més connectats amb la naturalesa.

Cuidar, protegir el cos després de donar a llum. Beneir-lo i honrar-lo pel treball fet. El període del postnaixement és l’etapa més delicada, encara que no ho sembli. El cos de la dona necessita unes cures que normalment no ens oferim. Necessita una recuperació i regeneració que va més enllà de tres dies. Necessita descans, alliberació de toxines i regeneració. Necessita respecte per què totes i cada una de les estructures tornin a ocupar el seu lloc. O es que no hem esperat 40 setmanes (més, menys) per tenir al nostre bebè en braços? El postnaixement és una altra etapa igual o més llarga i igual o més important que l’embaràs.

Amb el ritual de la cerrada es pretén marcar el punt de transició. Després de tota l’obertura dels chakras i del cos durant el moment del naixement, arriba el moment d’informar al cos que aquesta etapa ja s’ha acabat i que ja pot tornar al seu estat previ i començar, així, la maternitat. És un ritual físic, energètic i espiritual.


Per a què serveix:

És una manera de netejar el cos d’energies i substàncies tòxiques, per després, alimentar-lo de pensaments, energies i substàncies beneficioses i regeneradores.

És important, per això, que durant tota la quarantena la dona tingui present que l’alimentació, repòs i cures afavoriran la regeneració, i no només la cerrada. La cerrada és el punt d’inflexió, i com més la dona s’hagi permès rebre tots aquests mims, més potent serà la cerrada.

Tot i així, la cerrada pot ser útil par qualsevol moment i situació. Al ser un ritual de transició i de transformació, la cerrada pot fer-se en dones amb fills que ja són grans, en persones que vulguin tancar una etapa de la seva vida i emprendre’n una altra, persones que hagin patit una operació i vulguin tancar el procés, dones que hagin viscut un dol gestacional o persones que hagin viscut qualsevol tipus de dol, etc. La qüestió és estar preparat/da per tancar una porta amb amor i agraïment i obrir-ne una altra que durà a nous camins.


Com:

El ritual de la cerrada es durà a terme el dia de la quarantena (o més proper) a casa de la dona que el rebi. Durarà tot el matí, i els preparatius començaran el dia abans.

A la casa hi pot estar el marit, fills, amigues, mares, sogres, etc. Persones que siguin de pura confiança per a la dona i que a més, tinguin ganes de donar amor i calidesa.

Sí cal tenir en compte que l’ambient de la casa i de les persones que acompanyin el ritual tinguin una energia neta, pura i d’alta vibració. En aquest cas, que cada dona esculli a quines persones vol i si poden o no estar en el seu dia de la cerrada amb aquestes condicions.

Qui estigui interessada rebrà els passos que cal seguir a través d’un correu electrònic i es contactarà per telèfon per parlar-ne i resoldre dubtes.

Avui he fet la cerrada amb la Mireia Valls i ha sigut una experiència molt sanadora, sento que algunes coses s'han col·locat en el seu ordre i he sentit un missatge molt bonic d’amor i de camí cap a la meva essència. Moltes Gràcies Mireia per ser i compartir la teva saviesa xamànica! Gràcies de tot cor. - Laia S. -