Informació sobre les cicatrius

La cicatriu és el record de qualsevol operació, inclús de malalties infeccioses (sense saber-ho, es poden crear adherències per diferents traumes, accidents, malalties, etc). Exteriorment pot tenir un aspecte saludable, però internament hi ha adherències. Altres vegades, es generen queloides i l’aspecte extern mostra la complexitat interna.

Tota cicatriu té la necessitat de ser tractada i alliberada. Com més prematura sigui la cura, més lliure quedarà el teixit per la mateixa reabsorció del col·lagen. Tot i així, qualsevol cicatriu en qualsevol moment, sempre estarà agraïda d’iniciar el seu treball de flexibilitat.

Les adherències de les cicatrius afecten a tot el teixit conjuntiu (fascial). I aquest teixit conjuntiu és el conjunt de lligaments, tendons, vasos, nervis, òrgans, vísceres. Envolta el cos per complet. No és d’estranyar, que una cicatriu, a curt, mig o llarg termini, pugui donar dolors a parts del cos que es troben lluny d’ella, o alteracions de les funcions viscerals (males digestions, gasos, dolors menstruals, etc).

Per prevenir el malestar, dona-li més importància a la cicatriu i el tracte que es mereix.


Quin tracte oferir

Allà on hi hagi una cicatriu, mima-la amb les mans.

La seva cura va més enllà del massatge superficial amb olis. La nutrició és idònia, i també la seva mobilitat i la mobilitat del teixit de l’entorn.

Com he dit, el teixit fascial és un tot. És com una membrana que unifica totes les estructures corporals. No s’escapa ni una. Amb això, es conclou que un treball a una regió donarà una resposta local i a distància alhora.

Així doncs, la teràpia principal a utilitzar és el tractament del teixit fascial. Donar elasticitat a totes les adherències i que cada estructura pugui recuperar la seva llibertat de moviment. La vida és moviment, i els nostres teixits funcionen a través del moviment.

La mateixa llibertat de moviment oferirà, també, més aportació sanguínia i estímuls elèctrics. La sensació de suro, la sensibilitat i coloració de la pell i cicatriu en aquesta zona començaran a canviar.

I paral·lelament a aquest efecte físic, pot haver-hi un efecte emocional. Cada cicatriu pot dur amb ella una història que pot haver provocat una memòria cel·lular. Som un conjunt de diferents camps a tenir en compte.


Tipus de cicatriu

  • Cesària.
  • Episiotomia.
  • Artroscòpia.
  • Laparoscòpia.
  • Accés intern (vagina, boca).
  • Amputació.
  • Tota la resta d’intervencions corporals.